Valgflæsk med persillesovs
(4 pers.)
(30 min.)
12 skiver kogeflæsk
Salt og peber
30 g smør
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
1 bundt hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler
Drys flæsket med salt og peber og lad det stå, mens tilbehøret laves. Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken til den jævner. Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag til.
Kom smør på panden og lad det bruse op, bruse ned og skru så ned. Steg flæsket ca. 6 min. på hver side, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Man kan kun stege 3-4 skiver ad gangen, så til sidst lunes alle skiverne i et ovnfast fad i ovnen. Al-ternativt kan man også stege alle skiver i ovnen på en gang.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find en masse klassiske opskrifter her...
Find flere opskrifter her...
Medisterpølse med surkål
Hakkebøf med mandelspinat
Skipperlabskovs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)