Appelsinmarineret svinemørbrad
(3-4 pers.)
1 stor, afpudset svinemørbrad
Olie til bruning
Marinade
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
Saft af 1 appelsin
1 laurbærblad
2-3 stilke (citron)timian
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
Sauce
½ dl sukker
1½ dl appelsinsaft
2½ dl hønsebouillon
Salt og peber
1 spsk. koldt smør
Evt. lidt Grand Marnier
Bland marinaden. Læg kødet i en plastpose i marinaden og lad det trække koldt til næste dag. Dup mørbraden tør og brun den på pande i lidt olie.
Dæmp varmen og steg mørbraden ca. 15 min. under låg, vend den en gang.
Sauce: Smelt sukkeret til lys karamel. Varm appelsinsaften i mikroovn eller gryde og hæld det i sukkeret. Kog det ind, tilsæt suppe og kog ind til saucekonsistens. Smag til med salt, peber og Grand Marnier. Pisk smørret i.
Server med kartofler og skalotteløg skåret i både og mørnet på panden i smør. Smag til med revet citronskal og citronsaft, evt. hakket citrontimian samt salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se her hvordan du renser og tilbereder svinemørbraden
Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med flødestuvede svampe
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin
Stegt svinekam ved lav temperatur
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)