(Ca. 24 stk.)
50 g gær
1 dl mælk
1 usprøjtet appelsin
1 æg
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
Ca. 5 dl hvedemel
Æg til pensling
Fyld
100 g kranskagemasse
1 dl appelsinmarmelade
Pynt
Flormelis
Kogende vand
Finthakkede mandler
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Opløs gæren i mælken. Tilsæt appelsinsaft- og skal, æg, salt og sukker. Smuldr smørret i melet og rør det i mælkeblandingen og saml det hurtigt til en jævn dej. Rør fyldet sammen. Del dejen i tre dele. Rul hver del ud til en cirkel på ca. 30 cm. Del cirklen i otte trekanter. Læg en tsk. fyld på den bredeste del og rul sammen til et horn. Læg hornene på en papirbeklædt plade. Lad dem hæve ca. 30 min. Pensl med æg og bag hornene ved 225° i 8-10 min.
Lad dem køle af på en rist. Rør glasuren og dekorér hornene med den, drys evt. med mandler.
Bageopskrift: Aase Dotterud
PRAKTISK PENSEL
Praktisk pensel i silikone til bagning og mad. Perfekt til brede overflader og supernem at rengøre! Penslen koster 39 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Horn med birkesfyld
Nutellahorn
Pærecroissanter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)