Ruggrynsboller
Ingredienser til ruggrynsboller
(16 stk.)
5 dl vand
2 dl ruggryn
1 pk. gær
½ dl hørfrø
2 tsk. salt
½ dl solsikkekerner
200 g revet gulerod
500 g hvedemel
Mælk til pensling
1 spsk. hørfrø
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Sådan gør du
Kog vand og ruggryn op og lad det køle af. Rør gæren i og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve under et klæde i 60 min. Form dejen til 16 boller og lad dem efterhæve på pladen i 30 min. Pensl med mælk, drys med hørfrø og bag bollerne ved 200° i 15-20 min.
Bageopskrift: Marianne Christensen
Find flere opskrifter her...
Brød til te
Fødselsdagsboller
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag...