Hindbæris på marengsbund
(10 pers.)
1 time i ovnen + frysning
4 æggehvider
160 g sukker
1 tsk. mild hvidvinseddike
600 g hindbær
50 g sukker
3½ dl cremesovs (enten hjemmelavet af 4 æggeblommer, 1 dl sukker, 4 dl fløde/mælk og vaniljekorn - el. købt færdig)
Hindbær til pynt
Pisk æggehviderne meget stive ved at piske dem halvstive og så piske sukkeret i lidt ad gangen, så massen bliver sej. Fyld marengsmassen i to randforme uden bund på bagepapir, så størrelsen bliver præcis den samme, og bag dem ved 110° i 1-1½ time, til de er helt tørre. Blend hindbær med sukker og vend dem i cremesovsen. Kør det på ismaskine eller frys bærrene drysset med sukker i 4 timer og blend dem frosne med cremesovsen. Læg marengsbunden i en springform - nu med bund i, og hæld isen over. Læg den anden bund øverst. Stil i fryseren i 3-4 timer eller længere. Server pyntet med friske hindbær og lidt flormelis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Andre kolde desserter...
Is på sprød cornflakesbund med limejordbær
Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Hindbær issandwich