Opskrifter

Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage

Tirsdag, 29. juni 2010af Redaktion
Lækker kølig isdessert

(6 pers.)

½ l rabarberkompot (se opskriften her)
300 g jordbær
100 g sukker
3 blade husblas
2½ dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 vaniljestang
70 g sukker

Blend rabarberkompotten med ca. 50 g jordbær. Rør den på ismaskine, til den er cremet eller stil i fryseren og rør af og til. Frys videre. Pil resten af jordbærrene og dæk med sukker. Efter 2 timer er der trukket lage ud af jordbærrene. Denne lage koges op og lidt ind og hældes over jordbærrene igen. Til fromagen udblødes husblas i koldt vand. Sødmælk, sukker, og vaniljestang og -korn varmes op til kogepunktet, og husblas smeltes heri. Det tages af varmen, så det sætter sig. På køl tager det ca. 5 min. Fløden piskes til let skum, der vendes i den let gelerede (men ikke stivnede, så må den lunes over vandbad) mælkecreme. Kommes i forme og serveres med is og syltede jordbær.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere desserter her...
Citrondessert
Melon og bær med pistacieis
Hindbær issandwich