Opskrifter

Hakkebøf med svampe

Torsdag, 4. december 2008af Redaktion
40 min.(4 pers.)800 g hakket oksekød500 g blandede svampe1 hakket skalotteløg30 g smør2 spsk. hakket frisk timianSalt og peber2 dl piskefløde8 halve

40 min.
(4 pers.)

800 g hakket oksekød
500 g blandede svampe
1 hakket skalotteløg
30 g smør
2 spsk. hakket frisk timian
Salt og peber
2 dl piskefløde
8 halve soltørrede tomater i olie
250 g tomater (kan købes i blanding)
1 spsk. olivenolie
3 spsk. grønne oliven

Tilbehør:
Groft brød

Prik tomaterne med en gafferl og sæt i ovnen ved 250° i 20 min.
Form 4 bøffer og drys med salt og peber. Rens svampene og hak de største af dem. Bland med hakket skalotteløg og steg på pande i smør med jævnlige vendninger. Drys med timian og kog af med fløde. Kan evt. jævnes med 1 tsk. majsstivelse udrørt i koldt vand. Bland de oliemarinerede soltørrede og de ovnbagte tomater med lidt olie, salt, peber og grønne oliven. Server med groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Mangler du flere bøffer?
Hakkebøf med gulerodssaute
Hakkebøf med sellerisalat