Opskrifter

Rosastegt roastbeef med grøntsager og peberrodscreme

Fredag, 15. april 2011Opdateret 3. martsaf Helle Brøønum Carlsen
Rosastegt roastbeef med bagte grøntsager og peberrodscreme og salsa er skøn gæstemad. Retten passer sig selv i ovnen, og tilbehørret kan nemt forberedes i forvejen.
35 min
4 personer
Roastbeef med peberrodscreme
800 g roastbeef, snøret og klar til stegning
2 røde peberfrugter i kvarte på langs uden frøstol
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
4 kviste oregano
300 g spinat eller sølvbede
Saften af ½ citron
1½ dl cremefraiche
Friskrevet peberrod
Salt og peber
Salsa
1 bundt basilikum
½ bundt persille
½ bundt mynte
50 g rucola
4 ansjosfileter
2 spsk. rødvins-eddike
½ dl olivenolie
1 tsk. dijonsennep
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Drys roastbeefen med salt og peber og brun den på en pande i lidt olivenolie.
  2. Læg den i et ildfast fad og giv den 30 min. i ovnen ved 200°.
  3. Læg peberfrugterne i et fad og drys med eddike, olie, oregano, salt og peber og stil dem ind i samme ovn i 20 min.
  4. 2 min før det er færdigt, lægges skyllet spinat ind til peberfrugterne.
  5. Rør cremefraiche med peberrod, salt og peber.
  6. Blend alle ingredienserne til salsaen.
  7. Server den ovnbagte roastbeef med de bagte grøntsager, peberrodscreme og salsa.