Havneflan med jordbær og appelsincreme
(16 stk.)
Dej
75 g havregryn
75 g smør
125 g sukker
1 æg
10 g hvedemel
Kornene af ½ vaniljestang
Reven skal af ½ appelsin (usprøjtet)
1 tsk. bagepulver
Creme
2 æggeblommer
1½ dl mælk
2 spsk. sukker
Reven skal af ½ appelsin og saften af en hel
Kornene af ½ vaniljestang
1 spsk. majsstivelse
Pynt
250 g jordbær
150 g flormelis
Smelt smør og afkøl det. Rør alt det tørre sammen og rør æg og smør i. Afsæt små klatter med god afstand og bag dem ved 180° (alm. ovn) i 10 min. midt i ovnen. Afkøl på bagerist og opbevar i dåse. Kom alt til cremen i en gryde, pisk sammen og varm langsomt op. Når det småkoger og er tykt, slukkes og det afkøles. Det skal være så fast, at det kan ligge mellem to kager. Læg en klat creme samt 2-3 skiver jordbær på hver¬anden kage og luk. Pynt med 1 skive jordbær og lidt sigtet flormelis på toppen af hver.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Myslistænger
Krydderurtesnegle
Små brombærfristelser