Stegt rødspætte med persillesovs
(2 pers.)
25 min.
500 g nye kartofler
2 flåede rødspætter
1 dl rugmel
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Smør til stegning
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1½ dl mælk
1 bundt persille
Tilbehør
Salat
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, ca. 20 min. Bland rugmelet med salt og peber og vend de flåede rødspætter heri. Varm stegepanden godt op og steg rødspætterne i smørret, til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. på hver sider. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt, bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge i et par minutter. Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og peber. Server de sprødstegte rødspætter med kartofler, persillesovs og en god salat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FINE TÆRTER
Sød tærteform i porcelæn med riller, så er du klar til at lave de fineste tærter! Formen koster 129 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Vagtler med citrussalat
Fiskepie
Kogt torsk
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)