Grydesteg med gremolata og mos
Ingredienser til grydesteg med gremolata og mos
(4-5 pers.)
1-1¼ kg snøret oksetykkam
2 skiver bacon
1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2½ dl rødvin, bouillon el.halvt af hver
Salt og kværnet peber
2 laurbærblade
1 top frisk rosmarin
1-2 tsk. brun saucejævner
Kartoffel-sellerimos
½ selleri, ca. 300 g
600 g bagekartofler
2 dl kogende mælk
25 g smør
Salt
Gremolata
1 usprøjtet citron
3 spsk. hakket persille
1-2 fed hakket hvidløg
Fremgangsmåde
Klip baconen i tern og svits det i en stegegryde i olien. Kom kødet i gryden og brun det godt på alle sider. Krydr med salt og peber, hæld væden ved og tilsæt laurbærblade og rosmarin. Lad det simre mørt under låg på ca. 2 timer, prøv med en kødnål. Tag kød, laurbærblade og rosmarin op. Hold kødet varmt i alufolie. Kog skyen lidt ind uden låg, jævn den og smag den til med salt og peber.
Mos: Skræl selleri og kartofler og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne. Rør mosen med kogende mælk og smør og smag den til med salt.
Bland ingredienserne til gremolataen. Skær kødet i skiver og drys gremolata over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Osso buco
Italiensk grydesteg
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)