Opskrifter

Saltet torsk med tomater og oliven

Søndag, 8. marts 2009af Redaktion
(1 pers.)30 min. + 30. min trækketid200 g torskefilet uden skind el. ben1 tsk. groft havsalt2 løg i skiver1 tsk. olivenolie1 ds. flåede

(1 pers.)
30 min. + 30. min trækketid

200 g torskefilet uden skind el. ben
1 tsk. groft havsalt
2 løg i skiver
1 tsk. olivenolie
1 ds. flåede cherrytomater
Salt og peber
Et nip sukker
3 kviste timian
5 små sorte oliven
250 g broccoli
3 valnødder
Saften af ½ citron
5 dråber valnøddeolie


Kom salt på fisken og stil koldt i 30 min. Steg løgene forsigtig i olie, til de karamelliserer lidt.
Kom tomater og krydderier ved og lad det simre ved svag varme i 15 min., til det er tykt. Hæld over fisken, pynt med oliven og stil i ovnen ved 210° i 8 min., til fisken er akkurat gennemkogt. Damp broccoli i saltet vand i 3 min. og drys med nødder, citronsaft, salt og peber
og et par dråber valnøddeolie.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Stegte hornfisk med stuvede kartofler
Smørstegt rødspætte med dildsmør