Opskrifter

Æbler og creme

Mandag, 27. juli 2009af Redaktion
Lækker dessert inspireret af Australien og New Zealand

(4 pers)

Æblebund
2 syrlige æbler
25 g smør
25 g sukker

Creme
4 æggeblommer
60 g sukker
1 vaniljestang
4 dl fløde
1 blad husblas
Sukker til karamellisering


Pynt
1 stort rødt æble, skåret i små cirkler med en spids kniv

Sovs
2 dl ufiltreret most
Evt. lidt citron til at smage til med



Kom små skrællede æblestykker i en gryde med smør og sukker. Når det er karamelliseret og grødagtigt, kommes det i bunden af 4 smurte ringe (købes i specialbutikker), der er foret med et rør af bagepapir. Kan også kommes i små portionsspringforme med løs bund. Afkøles. Æggeblommer til cremen piskes meget lysegule med sukker. Vaniljestangen koges med fløden, der hældes over æggene, bringes atter til ca. 80°, den udblødte husblas smeltes i cremen, og det hele sies. Hældes i formene med æblebunden. Afkøles til næste dag, før de skubbes forsigtigt ud. Drysses med sukker og brændes med creme brûléebrænder. Sættes i dybe tallerkner med små røde æblecirkler, og cider­sovsen hældes ved.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Lav som dessert sammen med....
Laksesalat med ris, avocado og druer (forret)
Braiseret svinebryst med krydret sovs (hovedret)

Flere lækre desserter...
Frugter på spyd med grillet marcipan
Æbletærte med marcipan
Druetærte