Opskrifter

Sennepsgratineret sprængt nakkefilet med to salater

Mandag, 15. juni 2009af Redaktion
Sprængt nakkefilet med melon-fetasalat med mynte og syrlig nudelsalat

SENNEPSGRATINERET SPRÆNGT NAKKEFILET
(6 pers.)

1½ kg letsprængt nakkefilet
3-4 kviste timian
6 peberkorn
1 spsk. sød sennep
1 spsk. dijonsennep
1½ spsk. rasp


Læg kødet i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker. Bringes i kog og tilsættes timian og peberkorn. Kog kødet småt under låg 1 time. Køl kødet af i suppen så hurtigt som muligt. Tag det op og dup det tørt. Bland de to slag sennep og smør det på kødet. Drys rasp på. Sæt det i ovnen ved 225° 20-30 min., til raspen er gylden.




SYRLIG NUDELSALAT
(6 pers.)

250 g ægnudler
200 g gulerødder
200 g sukkerærter
½ agurk
4 forårsløg

Dressing
½ dl eddike
½ dl jordnøddeolie
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. sambal oelek
1 fed presset hvidløg
½ tsk. sukker


Kog rigelig vand op i en gryde. Tilsæt nudlerne og kog dem efter anvisningen på posen. Hæld dem i sigte, skyl dem koldt og lad dem dryppe af. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Skær ærter, agurk og forårsløg på samme måde. Kog letsaltet vand op i en gryde. Kom gulerødderne i og kog op. Tilsæt sukkerærter og løg og kog op. Hæld vandet fra og spul koldt vand over. Hæld grønsagerne i en sigte, bland agurken i og stil det koldt til serveringen.

Dressing
Bland ingredienserne i en gryde. Kog op og kom nudlerne i. Bland nudler og grønsager.




MELON-FETASALAT MED MYNTE
(6 pers.)

1 romaine- el. icebergsalat
½ agurk
150 g cherrytomater
1/4 vandmelon
1 lille bdt. mynte
150 g fetaost


Ristet pitabrød
3 pitabrød
1 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika og 1 tsk. salt

Riv eller skær salaten i mindre stykker. Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i skiver. Halver tomaterne. Hak mynten. Skræl melonen og skær dem i cm-store tern. Skær fetaosten i tern. Skær pitabrødene i små tern og rist dem sprøde på pande i olie med paprika og salt. Bland salaten og kom melon og brød i lige inden serveringen.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Lav denne ret som en middag med...
Asparges med hasselnøddedressing til forret
Lun brie med abrikosmarmelade til dessert

Prøv også...
Kylling med couscoussalat
Sennepsmarineret makrel med nye kartofler