Thaiinspireret skaldyrssalat
200 g glasnudler
2 spsk. rørsukker
2 spsk. fishsauce
Saften af 3-4 lime
1 finthakket, rød chili
1 fed, finthakket hvidløg
100 g gulerod
½ agurk
300 g blandede, dampede skaldyr
75 g bønnespirer
1 dl thai basilikum
1 lille bdt. koriander
Kog nudlerne i letsaltet vand i 4 min. og lad dem dryppe godt af. Pisk sukker, fishsauce og limesaft sammen til sukkeret er opløst og rør chili og hvidløg i. Skræl guleroden, fjern kernerne fra agurken og skær begge dele i tændstikstynde stave. Bland gulerod, agurk, skaldyr, bønnespirer og hakkede krydderurter med nudlerne og vend dressingen i. Server med et stykke groft brød.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FINE SKÅLE PÅ BORDET
Flot og klassisk skålesæt fra Ib Laursen i isblå.
Sættet kan købes på Familie Journal shoppen til 299 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hakket oksekød med thailandsk pift
Asiatisk kyllingegryde
Sprødstegt laks med asiatisk agurkesalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)