Kransekage-stjerne
Det skal du bruge til kransekage-stjerne:
(8 pers.)
1 pose færdig kransekagemasse
Flormelis
¼ pasteuriseret æggehvide
200 g mørkt overtræk
Lidt hvedemel
Lidt margarine
Prøv også: Kransekage i små himmerigsmundfulde
TIP: Kransekagestjernen kan sagtens fryses - det kan endda gøre kransekage endnu bedre. Tages op af fryseren 30 min. før servering. Bages gerne 14 dage før.
Sådan laver du kransekage-stjernen
En bageplade smøres med lidt margarine og drysses med et helt tyndt lag hvedemel.
I melet fingertegnes 3 trekanter (skabeloner) med sidemålene: 18 cm, 15 cm og 12 cm.
Kransekagemassen sprøjtes ovenpå de trekantede skabeloner, og de bages ved 220°, til de er gyldne.
Stilles herefter til afkøling.
Smeltet mørk overtræk smøres på bunden af de 3 afkølede kransekagetrekanter.
Hvid sprøjteglasur laves af sigtet flormelis og en ¼ past. æggehvide, der røres sammen til en passende konsistens, og fyldes i et kræmmerhus (sprøjtepose) af bagepapir.
Spidsen klippes af, og kransekagerne dekoreres med sprøjteglasuren.
Sæt først trekanterne ovenpå hinanden lige inden servering.
Prøv også: Hjemmelavet marcipan til din kransekage