Opskrifter
Klatkager - brug resterne fra risengrøden
Torsdag, 14. december 2017af Helle Brønnum Carlsen, foto: Jette M. Vesterager.foto: Jette M. Vesterager.
Det kræver lidt øvelse at lave gode klatkager, men så smager de til gengæld skønt.
Brug resterne fra risengrøden til at lave lækre klatkager. Server dem med syltetøj og flormelis. Mums!
Opskrift på klatkager
(Klatkager til 2 pers.)
15 min.
2-3 dl risengrød (rest fra dagen før)
1 æg
Korn fra ½ vaniljestang
35 g hvedemel
1 spsk. sukker
Evt. lidt revet citronskal
Smør til stegning
Sådan laver du klatkager
Det hele røres sammen. Smørret smeltes på panden, det bruser op, så ned igen, og så skrues ned. Dejen hældes på panden i klatter, som steges 3 min. på hver side. Serveres med syltetøj og flormelis.
Flere julelækkerier...
Engelsk plumkage
Juleappelsiner
Kandiserede æbler