Enkel chokolademousse
Ingredienser til chokolademousse
(4 pers.)
150 g mørk, bitter chokolade
25 g smør
4 friske æg el. 4 pasteuriserede æggeblommer og 4 pasteuriserede æggehvider
Pynt
Violer el. frysetørret hindbær
Evt. flødeskum
Fremgangsmåde
Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad ved svag varme, så den ikke gryner eller bliver grå. Tag chokoladen fra varmen og lad den køle lidt, inden æggeblommerne røres i en ad gangen. Blandingen bliver fastere, fordi æggeblommer og chokolade virker stivnende. Pisk hviderne stive. Rør ca. 1/3 af chokoladen i. Rør og vend resten af hviderne i med nænsom hånd og sørg for, at det bliver godt blandet. Fordel moussen i 4 skåle, dæk dem til og stil dem koldt tildækket et par timer.
Pynt med violer el. frysetørret hindbær og evt. flødeskum.
Tip: Den smeltede chokolade kan tilsættes et par spsk. cognac eller stærk kaffe.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Pæremousse med sprød bund
Hindbærmousse med skumfiduser
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)