Opskrifter

Hofdessert med jordbær

Mandag, 12. april 2010af Redaktion
Sød dessert piftet op med jordbær

(6 pers.)

3 dl piskefløde
250 g jordbær
8-12 marengs

Chokoladesauce
100 g chokolade 70%
½ dl stærk kaffe
1 dl vand
1 spsk. smør
25 g mandler


HJEMMEBAGTE MARENGS

(Ca. 12 stk.)
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Sæt dejen på plade med bagepapir med 2 spiseskeer. Bag marengsene ved 100° i ca. 1½ time, til de slipper bagepapiret.

Pisk fløden ikke for stiv. Skyl og nip jordbærrene og dup dem tørre. Del dem på langs.

Chokoladesauce: Hak chokoladen og kom den i en lille gryde sammen med kaffe, vand og smør. Varm op og kog saucen jævn ved meget svag varme og let piskning.
Læg marengs, flødeskum og jordbær lagvis i en skål eller halvdybt fad. Hæld saucen varm eller kold over lige inden serveringen. Pynt med snittede, ristede mandler.



Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Lav en festmiddag med...
Prins Henriks Laksekage til forret
Farserede vagtler med tilbehør til hovedret


Flere lækre desserter...
Semifredo med knuste mandler og hakket chokolade
Melon med bær og pistacieis
Hindbærmousse med skumfiduser