Æbletærte med marcipan
Dej
175 g mel
100 g sukker
100 g smør
1 lille æg
Fyld
100 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
2 æg
1 spsk. citronsaft
3 groftrevne æbler
Smuldr mel, sukker og smør og saml dejen med ægget. Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform og prik med en gaffel. Sæt form og resten af dejen i køleskab.
Fyld
Riv marcipanen og smelt smørret i en gryde. Tilsæt marcipan, sukker, æg og citronskal. Lad det simre 5 min. Læg æblerne i tærtebunden og hæld marcipanblandingen over. Rul resten af dejen ud i strimler og læg dem over marcipanfyldet. Bag tærten på ovnens næstnederste rille ved 175° ca. 35 min. Spis tærten lun. Den kan fryses og varmes i ovnen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Tærter til alle...
Abrikostærte med Cointreau
Tærte med hindbær og mandler
Valnøddetærte med frisk frugt
Æbletærte