Det bedste fra kalven
Der findes tre udskæringer af kalvebryst: spidsbryst, som er reelt og uden ben, samt mellembrystet og tyndbrystet, der er med ben. Her bruger vi spidsbrystet til to sommerfrokoster. Kalvebrystet kan fryses sammen med lidt af den siede suppe.
Kogning af spidsbryst
1½ kg kalvespidsbryst
2 løg
1 gulerod
1 porre
1 skive selleri
2 hele nelliker
1 spsk. salt
8 peberkorn
Fremgangsmåde til kogning af spidsbryst
Kom kødet i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker. Bring det i kog, skum overfladen og tilsæt delte grønsager, nelliker, salt og peberkorn. Kog kødet mørt ved ganske svag varme i ca. 2 timer. Tag kødet op, si suppen og køl den af. Læg kødet i et dybt fad, der nogenlunde passer i størrelse. Hæld så meget afkølet suppe over, at kødet næsten er dækket. Læg film over og sæt noget tungt ovenpå, så kødet presses. Stil det i køleskab til næste dag og skær det i tynde skiver.
Opskrift på kalvespidsbryst med peberrodsgulerødder
(4-5 pers.)
Ca. ¾ kg kogt kalvebryst
Tilbehør
8-10 forårsløg
4-5 tykke gulerødder
1 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
½ tsk. salt
1-2 spsk. friskrevet peperrod
Fremgangsmåde til kalvespidsbryst med peberrodsgulerødder
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Kog forårsløgene 3 min. i letsaltet vand. Køl dem hurtigt af og skær dem i lidt kortere stykker. Skræl gulerødderne og høvl dem på langs i tynde skiver med en kartoffelskræller. Bland dem med citronsaft, olie og salt. Bland forårsløg og gulerødder og drys dem med revet peberrod.
Opskrift på aioli
(Hvidløgsmayonnaise)
2 æggeblommer
½ tsk. fransk sennep
Ca. ½ tsk. salt
2 dl olie
Citronsaft
2-3 fed hvidløg
Fremgangsmåde til aioli
Pisk æggeblommer, sennep og salt sammen. Pisk olie i, først dråbevis, så det samler sig. Hæld resten langsomt i under piskning og smag til med citronsaft og presset hvidløg.
Opskrift på urtemarineret kalvebryst
(4-5 pers.)
¾ kg kogt kalvebryst
2-3 tomater
Marinade
½ bdt. persille
2 skalotteløg
2 syltede agurker
2 tsk. kapers
½ dl olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. fransk sennep
2 spsk. hvidvin el. vand
Salt og peber
Tilbehør
Brød
Fremgangsmåde til urtemarineret kalvebryst
Marinade: Hak persillen. Pil og hak skalotteløgene og hak agurkerne. Pisk olie, citronsaft og sennep sammen og fortynd lidt med suppen. Tilsæt persille, løg, kapers og agurker og smag til med salt og peber.
Skær det kolde kød i tynde skiver og læg dem taglagt på et fad sammen med tomatbåde. Hæld marinaden over og lad det trække køligt et par timer. Spis brød til.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.