Borsjtj med poppede, vilde ris
(4 pers.)
300 g rødbeder
1 løg
1 gulerod
1 skive selleri, ca. 100 g
200 g hvidkål el. savojkål
4 skiver bacon
10 g smør
1 spsk. konc. tomatpuré
1¼ l kraftig grønsagsbouillon
1 spsk. rødvinseddike
1 laurbærblad
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
TIP
I stedet for den hurtige udgave med bouillon, kan man starte med at koge ¾ -1 kg oksebov mørt i vand, der lige dækker, samt salt. Suppen bruges til borsjtj og kødet skæres i portionsstykker, der lægges ned i den færdige suppe.
Poppede ris
4 spsk. vilde ris
1 dl olivenolie
Lidt flagesalt
Tilbehør:
Yoghurt 10%
Persille
Brød
Skæl rødbederne og riv dem groft. Pil og hak løget, skær gulerødderne i tynde skiver, sellerien i små tern og snit kålen. Skær baconen i tern. Steg dem lidt i en gryde med smør og tomatpuré og tilsæt grønsagerne. Svits 5-6 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt bouillon, vineddike, laurbærblad, salt og peber. Kog suppen ved svag varme ca. 20 min., til grønsagerne er møre. Smag suppen til med salt og peber, smagen skal være kraftig og lidt sursød. Server suppen med flute og yoghurt.
Poppede ris: Varm olien godt op på en lille pande eller gryde. Hæld risene i og nyd synet, når risene popper og vender vrangen ud. Det går stærkt. Hæld risene til afdrypning på køkkenrulle og drys dem med salt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre supper...
Cremet kyllingesuppe
Bønnesuppe med rosmarin og fetafyldte wraps
Gullaschsuppe med hakket oksekød
Grøn fiskesuppe med kartofler
Lav gode suppebrød