Opskrifter
Nemme fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme
Torsdag, 12. februar 2009Opdateret 22. aprilaf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Jette M. Vesterager
Disse lækre fastelavnsboller er super simple at lave, da de først bages som almindelige boller og bagefter fyldes med en skøn vaniljecreme.

1 t og 50 min
12 stk
Fastelavnsboller
50 g gær
2 dl lun mælk
2 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smeltet smør
1 æg
600 g stærkt hvedemel (dvs. hvedemel m. højt proteinindhold)
Æggehvide til pensling
Fyld
2 æg
2 dl sødmælk
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
100 g fintrevet marcipan
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i mælk.
- Tilsæt vand, salt, kardemomme, smør og æg. Rør melet i lidt ad gangen.
- Ælt til en meget smidig dej.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Form boller og lad efterhæve i 30 min. Pensl med æggehvide og bag ved 210° i 15-20 min.
- Flæk bollerne og lad dem afkøle.
- Pisk alle ingredienser til fyld sammen i en gryde og pisk sammen under opvarmning.
- Når det har kogt i 1 min., slukkes for varmen og cremen afkøles og blandes med fintrevet marcipan.
- Cremen kommes i bollerne som fyld.
- Der kan drysses med flormelis.

Dessert & Kage
Nem opskrift på Semlor: Svenske fastelavnsboller

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med vaniljecreme og svesker