Opskrifter

Nemme fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme

Torsdag, 12. februar 2009Opdateret 22. aprilaf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Jette M. Vesterager
Disse lækre fastelavnsboller er super simple at lave, da de først bages som almindelige boller og bagefter fyldes med en skøn vaniljecreme.
1 t og 50 min
12 stk
Fastelavnsboller
50 g gær
2 dl lun mælk
2 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smeltet smør
1 æg
600 g stærkt hvedemel (dvs. hvedemel m. højt proteinindhold)
Æggehvide til pensling
Fyld
2 æg
2 dl sødmælk
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
100 g fintrevet marcipan

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælk.
  2. Tilsæt vand, salt, kardemomme, smør og æg. Rør melet i lidt ad gangen.
  3. Ælt til en meget smidig dej.
  4. Lad dejen hæve i 1 time.
  5. Form boller og lad efterhæve i 30 min. Pensl med æggehvide og bag ved 210° i 15-20 min.
  6. Flæk bollerne og lad dem afkøle.
  7. Pisk alle ingredienser til fyld sammen i en gryde og pisk sammen under opvarmning.
  8. Når det har kogt i 1 min., slukkes for varmen og cremen afkøles og blandes med fintrevet marcipan.
  9. Cremen kommes i bollerne som fyld.
  10. Der kan drysses med flormelis.