Sprød laksetærte
Laksetærte er en af de mere sunde tærter.
Den dejlige kombination af laks, spinat og æg giver dig massere af gode næringsstoffer.
Laksetærte har et stort indhold af protein og sunde fedtstoffer, der er dog også en pæn mængde kalorier, så laksetærte er ikke noget man skal spise hver eneste dag.
Ingredienser til laksetærte
Dej til laksetærte
15 g gær
1 dl mælk
½ dl flydende margarine
¼ tsk. salt
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
Fyld til laksetærte
350 g optøet spinat
200 g røget laks
2 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
Lidt peber
Kunne du lide vores laksetærte? Prøv vores Tærte med svampe og kylling
Sådan laver du laksetærten
Rør gæren ud i mælken, tilsæt margarine, salt og grahamsmel og ælt dejen sammen med hvedemelet. Rul dejen ud, læg den i en 26 cm smurt tærteform og forbag bunden ved 180° i 15 min. Pres væden af spinaten, bland den med laks i strimler og kom blandingen i tærtebunden. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, kom det over spinatblandingen og bag din laksetærte ved 180° i 35 min., til æggemassen har sat sig.
Server din sprøde laksetærte!
Madopskrift: Bettina Hausager