Kanelstang med æbler
Dej
125 g smør
250 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. bagepulver
1 dl gammeldags kærnemælk
Fyld
2-3 æbler
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel
25 g grofthakkede mandler
Æg til pensling
Tesukker
Smuldr smør og mel. Tilsæt sukker, bagepulver og mel og ælt dejen sammen.
Udrul dejen i ½ cm tyk plade i bagepladens længde. Skræl æblerne, skær dem i tynde både og lag dem i en bred stribe langs midten af dejen. Bland sukker og kanel og drys det over sammen med mandler. Skær siderne i strimler. Fold endestykkerne ind over æblerne og flet resten af strimlerne ind over midten. Pensl med æg og drys med tesukker. Læg stangen på plade med bagepapir. Bag stangen på midterrillen ved 200° ca. ½ time.
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Galopkringle med abrikos
Æblesuppe med søde brødcroutoner
Créme brûlée med æble og citronmelisse
25 opskrifter med æbler - pluk lige dem, du vil
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)