(6 pers.)
35 min. + 3 timer i fryseren
4 pasteuriserede
æggeblommer
4 spsk. flormelis
Korn af 1 stang vanilje
½ l piskefløde
300 g udstenede kirsebær
1 spsk. sukker
1 æg
125 g sukker
125 g mel
4 æg
250 g sukker
Revet skal af 1 citron
250 g finthakkede mandler
1 tsk. vaniljesukker
Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekorn i. Mos eller blend halvdelen af kirsebærrene med sukkeret og vend det i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i sammen med resten af kirsebærrene. Hæld cremen i en fryseegnet form og frys den mindst 3 timer. Pisk ægget og sukkeret luftigt og rør melet i. Saml dejen, rul den ud og læg den i et 24 cm, smurt tærtefad. Pisk æg og sukker luftigt og vend revet citronskal, hakkede mandler og vaniljesukker i. Hæld fyldet i tærtebunden og bag tærten ved 180° i 30 min., til overfladen er gyldenbrun. Lad tærten køle af og server den sammen med kirsebærisen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find andre opskrifter her...
Chokoladekage med hindbæris
Ferskentærte med mandelcreme
Små hindbærtærter