Andebryst med kartoffelmos
Andebryst med kartoffelmos
(4 pers.)
45 min.
12 skalotteløg
10 g smør
2½ dl rødvin
2 dl hønsebouillon
2 tsk. sukker
Salt og peber
1 kvist timian
50 g tranebær (friske eller fra frost)
600 g kartofler (melet sort)
300 g ærter (frost)
½ dl piskefløde
Lidt revet muskatnød
4 andebryster
1 spsk. flydende honning
Pil skalotteløgene og småsteg dem i halvdelen af smørret. Når de er gyldne, tilsættes vin, bouillon, salt, peber, sukker og timian. Lad det småsnurre i 10 min. og kom så tranebærrene ved. Fortsæt varmen og sluk først, når væsken er som tyk sirup. Mens de småsnurrer, koges skrællede stykker af kartofler til mos. Kvas dem let og vend med ærterne, fløden, salt, peber og revet muskat.
Samtidig med, at kartoflerne sættes over, brunes andebrysterne på skindsiden i eget fedt. Når de er brunet godt, sættes de i ovnen med skindet opad og steger ved 200° i 20 min. Til sidst hældes de glaserede løg og sovsen ved og det hele serveres med mosen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også: Marineret andebryst med kanelpærer
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hakkebøf med spejlæg
Andeconfit
Andebryst med bulgursalat
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)