Opskrifter

Kylling i ovn med æbler og spinat

Mandag, 21. september 2009af Redaktion
Skøn middag til æblesæsonen

(4 pers.)

1 kylling parteret i 8 stykker
Salt og peber
4 æbler
500 g frisk spinat
2 fennikelknolde
1 hakket løg
20 g smør
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Lidt fennikelfrø (kan udelades)
2 dl hvidvin


Gnid kyllingen med salt og peber. Læg stykkerne i et smurt ovnfast fad og brun dem i ovnen ved 220° i 20 min. Skyl og rens spinaten, skær æbler i kvarte. Skær fennikel i både. Kom smør og olie på en pande og sauter fennikel i både. Tag op og læg ved kyllingen sammen med æblerne. Hæld hvidvin over sammen med evt. fennikelfrø. Sæt i ovnen igen ved 200° i ca. 35 min., til lårene også er gennemstegte. Vend spinaten op i fadet sammen med oliesmørret fra panden og lad varmen få den til at klaske sammen i ca. 5 min. i ovnen. Server med kartoffelmos.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv æblestang med marinerede svesker til dessert

Flere gode retter med æbler...
Mørbradgryde med æbler og svampe
Stegt nakkekam med æble gedeost-salat