Æblestang med marinerede svesker
(8 stykker)
Dej
200 g hvedemel
100 g smør
60 g sukker
Fyld
4 skrællede, faste æbler
1 dl mørk rom
300 g svesker
2 plader butterdej
1 æggeblomme
Perlesukker
Tilbehør
Creme chantilly (flødeskum med vanilje og sukker)
Udblød svesker i rom - gerne natten over. Hak smør i mel og sukker og saml med koldt vand. Læg koldt i 30 min. og rul ud, så det passer til aflang form. Forbag med alufolie langs kanten i 15 min. ved 200°. Skræl æblerne og skær dem i kvarte og dernæst i klodser. Læg dem sammen med udblødte svesker i tærten og dæk med udrullet evt. formet butterdej (kan flettes el. lign.). Pensles med æggeblomme og drysses med sukker. Bages i 30 min. ved 180°. Serveres lun med creme chantilly.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en æble-middag med...
Ovnbagte æbler med ingefær og salat (forret)
Mørbradgryde med æbler og svampe (hovedret eller
Kylling i ovn med æbler og spinat (hovedret)
Prøv også...
Æble-jordbær marmelade