Opskrifter

Auberginesalat

Mandag, 7. december 2009af Redaktion
Efter en god juledag med masser af sødt trænger man til rigtig mad med fyldige grønsager, salt og brød

(6 pers.)

1 aubergine
Salt og peber
Olivenolie til stegning
200 g kogte kikærter
8 store kålblade (f.eks. savoy- el. hvidkål)
8 halverede cherrytomater
½ dl sorte oliven
½ dl grønne oliven
Sesamfrø til drys

Dressing
1 dl tahina (sesampasta)
1 fed hvidløg
4 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
Salt og peber og lidt vand



Skær auberginerne i tern og steg dem i olie, drysset med salt og peber. De skal være lysebrune og gennemstegte, det tager ca. 15-20 min. Kålen blancheres og duppes tør. Det hele blandes, og dressingen røres sammen og hældes over. Drysses med sesamfrø. Stilles køligt, til det skal serveres. Kan sagtens laves om formiddagen til samme aften.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere mad til juleklippedagen...
Krydrede kyllingelår med courgettesalat
Tyrkiske pizzaer
Farseret kalkun