Krydrede kyllingelår med courgettesalat
(6 pers.)
6 el. 12 kyllingelår
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. finthakkede hasselnødder
1 tsk. frisk, stødt kardemomme
Salt og peber
2 fed hvidløg
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
2 tsk. timianblade
2 spsk. olivenolie
Salat
2 dl perlebyg (el. perlespelt, kan købesi større supermarkeder,el. evt. ris)
1 dl bredbladet persille
1 dl mynteblade
2-3 courgetter skåret i flager med kartoffelskrælleren
Hvidvinseddike
Olivenolie
Salt og peber
Bland nødder, frø, kardemomme, salt, peber, hvidløg, citronskal, timianblade og olie og smør det på kyllingelårene. Læg dem i ovnen ved 200° i 30 min., til lårene er gennemstegte. Hold øje med, at "paneringen" ikke bliver for mørk, så skrues lidt ned for temperaturen. Kog perlebyggen i vand med salt i henhold til anvisning på pakken. Bland høvlede courgetter med salt og eddike. Når byggen er afkølet, vendes den i olivenolie, salt, peber og hakkede krydderurter, og kort inden servering vendes byg med courgetter. Det hele kan gøres klar om formiddagen, og kyllingelårene kan laves klar og sættes på køl lige til at stille i ovnen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere lækre retter til julehygge-dagene...
Auberginesalat
Tyrkiske pizzaer
Sprødstegt andebryst med rødkålssalat