Opskrifter

Fasansuppe med svampe og butterdejssnitter

Mandag, 4. oktober 2010af Redaktion
En fyldig og lækker suppe med masser af fasankød og gammeldags butterdejssnitter til

(4-5 pers.)

1-2 rensede fasaner på godt 1 kg el. tilsvarende mængde fasanlår
15-20 g tørrede rørhatte
2 dl koldt vand
2 gulerødder
1 løg
1 båd selleri
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
1¼ l vildtbouillon
½ dl tør sherry
1½ dl piske- el. madlavningsfløde
Salt og peber


Pynt
Søde røde el. gule
peber i strimler

Læg svampene i blød i koldt vand et par timer. Del fasanerne i kvarte. Rens gulerødder, løg og selleri og skær det i mindre stykker. Pil hvidløget og bind persillen sammen. Læg fasanstykkerne i en gryde med vildtbouillon. Lad det koge op og skum. Tilsæt grønsagerne og kog 30 min. Tag bryststykkerne op og kog lårene yderligere 15 min. Si suppen. Træk skindet af fasanstykkerne og skær kødet i strimler. Tag rørhattene op af vandet og kom dem i suppen sammen med udblødningsvandet, hold det nederste tilbage, det kan være lidt sandet. Bring det i kog med sherry, smag til med salt og peber og kom fasankødet i suppen. Pynt med tynde skiver peberfrugt.


Butterdejssnitter

1 rulle kølet butterdej (½ pakke = 190 g)
Æg til pensling
Sesamfrø

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Fyldig suppe med laks og rejer
Brunet jordskoksuppe med kylling
Cremet kyllingesuppe