Spansk lam i rødvin med rødløgskompot
(5-6 pers.)
1 lammekølle, ca. 800 g kød uden ben
1½ tsk. salt
Groftkværnet peber
3 spsk. olivenolie
4 løg
2 store kviste rosmarin
1 stilk salvie
1-2 kviste timian
6 fed hvidløg
Ca. ½ l rød rioja
1 rød peber
Picada
1 skive tørt, hvidt brød uden skorpe
25 g mandler
15 g smør
1 lille bdt. persille
½ dl sky fra kødet
Skær kødet i store tern på 3 cm. Vend dem i en skål med salt og peber. Brun kødet i en stegegryde eller sauterpande, der kan gå i ovnen. Pil og hak løgene og brun dem med. Bind krydderurterne sammen og tilsæt dem sammen med pillet hvidløg i skiver. Hæld rødvin over, så kødet lige er dækket, og bring det i kog. Sæt gryden i ovnen uden låg ved 100° 2¼ - 2½ time, til kødet er mørt. Skær peberfrugten i skiver uden kerner. Tag krydderurterne op.
Picada: Miks tingene med stavblender, det bliver ret fast. Tag gryden ud af ovnen og læg picada og peberfrugter i. Lad det simre 5 min. på kogepladen, til det jævner, og smag til med salt og peber. Server med rødløgskompot, brød og salat.
Rødløgs-kompot
2-3 rødløg, ca. 275 g
1 spsk. olivenolie
2-3 strimler usprøjtet citronskal
1 spsk. balsamico
1 dl rødvin
Ca. ½ tsk. salt
Groftkværnet peber
½ tsk. flydende honning
Pil løgene og skær dem i skiver. Svits dem stille og roligt 5 min. i olie. Tilsæt citronskal, balsamico og rødvin og lad det simre 10-15 min. under låg. Smag til med honning, salt og peber og køl det af.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere mad med vin...
Artiskokker med vin-
marinade
Coq au vin på kyl-
lingefilet
Vaniljetoppe med
rødvinspærer
Blommer i krydret
rødvin
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find mere mad med promiller i her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)