Rabarberkompot med creme anglaise
(4 pers. - Kan laves dagen før og stilles på køl)
300 g rensede rabarber
150 g sukker
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
Kornene af ½ vaniljestang
3 dl sødmælk
Tilbehør
Sprøde pleskner
Kom mindre stykker af rabarber i et ovnfast fad. Drys med sukker, læg alufolie over og stil i ovnen ved 200° i ca. 10 min. til rabarberne er bløde, men stadig har form. Afkøl helt.
Pisk æggeblommer og sukker meget luftigt, tilsæt vaniljekorn og kom den tomme stang i en gryde med mælken, der lige bringes til kogepunktet. Hæld mælken over æggemassen og kom det hele tilbage i gryden. Varm forsigtigt op til 80°. Det må ikke koge. Det tykner mellem 75 og 80°, men skiller, hvis det kommer over. (Hav evt. en isterning og en stavblender parat, hvis uheldet er ude). Afkøl straks og hold på køl til servering. Anrettes i glasskåle, hvor man hælder cremen op og lægger skefulde af rabarber i.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMUKKE TALLERKENER
Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr... (link fjernet)
Lav som del af menu med...
Marineret kyllingebryst og salat til hovedret
Bacalao og artiskokpesto (tapastallerken) til forret
Læs også artiklen "Ønskemad: Forårsmiddag med vennerne"...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)