Marineret kyllingebryst og salat
(4 pers.)
Kyllingen kan marineres om formiddagen og så steges lige inden gæsterne kommer.
4 kyllingefileter, banket let flade
Marinade
1 citrongræsstilk, hakket meget fint
2 fed knust hvidløg
1 tsk. sesamolie
1 tsk. sesamfrø
1 finthakket, rød chili
½ tsk. sukker
1 spsk. soja
2 tsk. fiskesovs (kan købes i supermarkeder)
Rør marinaden sammen. Skær kyllingefileterne i tre stykker på langs hver især. Læg dem i marinaden i 30 min. Sæt dem på små træspid, der har ligget i vand i 30 min. Steg dem på en grillpande eller god jernpande i 3-4 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.
Tinas salat
(4-6 pers.)
Kan laves om formiddagen - undtagen at hælde
pinjekerner og olie i.
300 g småbladet spinat
50 g bredbladet persille
1 bundt kørvel
4 stilke bladselleri
250 g dadeltomater
3 modne avocadoer
Lidt citronsaft
75 g pinjekerner
Olivenolie
Salt og peber
Skyl spinaten og læg den til afdrypning. Pluk persillen af stænglerne og skyl bladene. Pluk kørvelblade af og skyl efter behov. Skær skyllet bladselleri i små halvmåner, halver skyllede tomater på langs. Skræl og udsten avocadoer og skær i skiver, der dryppes med lidt citron. Rist pinjekernerne på en oliesmurt pande, til de er lysebrune. Vend det hele sammen og hæld olivenolie, salt og peber over lige inden, det skal serveres.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMUKKE TALLERKENER
Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr... (link fjernet)
Lav som del af menu med...
Bacalao og artiskokpesto (tapastallerken) til forret
Rabarberkompot med creme anglaise til dessert
Læs også artiklen "Ønskemad: Forårsmiddag med vennerne"...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)