Broccolisalat med strimlet stilk
(2 pers.)
1 stor buket broccoli
50 g feldsalat
25 g mangoldsalat
2 skalotteløg
1-2 tsk. groft havsalt (Læsø eller Maldon)
½ usprøjtet citron
50 g valnødder
2 spsk. nøddeolie
Friskkværnet peber
1 æble
1 spsk. æbleeddike
Tilbehør
Brød
Del broccolien i top og bund. Skær eller bræk toppen i små buketter og damp dem i 1 dl vand og lidt salt i 2 min., kom dem i iskoldt vand, så varmepåvirkningen stoppes. Skyl salaterne og dup dem tørre. Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver, mariner dem med groft salt og citronsaft i 10 min. Vend broccolibuketterne i. Skræl æblet og skær det i små tern, vend det i æbleeddike. Vend salaterne med broccoli, æbler og lidt nøddeolie. Skræl broccolistilken, skær lange tynde næsten gennemsigtige flager af stilken, vend dem med lidt æbleeddike, salt og lidt nøddeolie. Læg dem oven på salaten og drys med hakkede valnødder. Server med brød som en smuk grøn forret.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter med kål her...
Stegt rosenkåls-
sauté med bacon
Savojkål med løg og
peperonchino
Hvidkål med lyssej
og sennepscreme
Grønkål, havtaske
og syltede æblebåde
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)