Jordbær-rabarbertærte
150 g hvedemel
2 spsk. sukker
100 g smør
1 spsk. yoghurt
200 g rabarber
200 g jordbær
½ vaniljestang
60 g sukker
1 spsk. hvedemel
3 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
Bland mel og sukker og hak smørret deri. Saml dejen med yoghurten og lad den hvile på køl i 30 min. Rul dejen ud og beklæd en 26 cm tærteform med dejen. Skær rabarberne i stykker, skyl jordbærrene og halver dem. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Bland rabarber og jordbær med sukker og mel. Læg blandingen på tærtebunde og hæld fløden over. Bag tærten ved 175o i 30 min., til den er gylden. Drys med flormelis og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere lækre kager/tærter...
Rabarbertærte med smuldredej
Chokoladekage med jordbær i sirup
Tærte med blommer i madeira
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær