Arme riddere med rabarber og creme
Ingredienser til arme riddere med rabarber og creme
(4 pers.)
4 rabarberstilke, ca. 150 g
1 dl vand
150 g sukker
Creme
2 dl mælk
50 g sukker
2 æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. vaniljesukker
Kryddersukker og brød
2 spsk. sukker
½ tsk. knust kardemomme
½ tsk. kanel
1 æg
½ dl mælk
4 skiver franskbrød
25 g smør
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til arme riddere
Rens rabarberne og snit dem i 6-7 cm lange stk. Kog vand og sukker op, tilsæt rabarberne og lad dem simre i lagen uden at koge, til de er møre. Køl rabarberne af.
Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde og varm op under piskning, til cremen jævner. Tag gryden fra varmen.
Kryddersukker med brød: Bland kardemomme, kanel og sukker på en tallerken. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Dyp brødet i æggeblandingen og steg dem på en pande i gyldent smør. Vend dem i kryddersukkeret. Servér med creme og rabarber.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Hyldeblomst-pandekager med orangecreme
Mere med rabarber
Bagte rabarber med
hyldeblomstfløde
Rabarbermuffins
med chokolade
Rabarberkage med
kardemommemarengs
Rabarber-ingefærpie
Rabarbergrød