Hyldeblomst-pandekager med orangecreme
Hyldeblomst-pandekager med orangecreme
(8 pandekager)
Dej
125 g mel
Et nip salt
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2½ dl fløde
1 æg
½ tsk. vaniljesukker
25 g smeltet smør
Lidt smør til bagning
Orangecreme
1 æg
2 spsk. sukker
2½ tsk. majsstivelse
½ tsk. vaniljesukker
2½ dl mælk
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 dl piskefløde
Til servering
1 dl orangemarmelade
25 g mandelsplitter
Brug for mere inspiration? Find flere pandekager her.
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Pisk mel, salt, hyldeblomstsaft og fløde glat. Pisk æg, vaniljesukker og smør i. Bag 8 store tynde pandekager på en mellemstor slip let-pande med en anelse smør, pas på varmen på grund af sukkeret i hyldeblomstsaften. Lad pandekagerne blive kolde.
Orangecreme: Pisk æg, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en tykbundet gryde. Varm op under piskning, til cremen tykner. Rør vaniljesukker og appelsinskal i og lad cremen køle af. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme. Cremen kan laves dagen før, men flødeskummet skal først i, lige inden pandekagerne rulles.
Rul hver pandekage om et par spsk. orangecreme og læg dem på et fad. Lun orangemarmeladen, til den bliver let flydende, og stryg den over pandekagerne. Pynt med mandler.
Tip: Jo tyndere, dejen er, jo tyndere bliver pandekagerne.
Pisk lidt op i dejen mellem hver pandekage, så melet ikke bliver på bunden.
En skål med hældetud eller en kande er praktisk, når dejen hældes ud på panden.
Vip panden, så dejen fordeles over hele bunden. Jo bedre slip let-panden er, jo mindre fedtstof skal der bruges.
Sød pandekagedej kan tilsættes lidt kardemomme eller revet citronskal.
Pandekager kan fryses 3-4 måneder.
Til mellemstore pandekager passer en pandebund på 16-18 cm og til små 12-14 cm.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Uhm! pandekager...
Pandekagesteak
med æbler og brom-
bær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)