Æbletrifli med basilikum
(4 pers.)
500 g æbler
60 g sukker
2 stænger vanilje
Skal af ½ økologisk citron
1 pose makroner
½ l økologisk piskefløde
¼ l økologisk sødmælk
100 g økologisk rørsukker
6 økologiske æggeblomer
20 g majsstivelse
Frisk basilikum
Æblerne skrælles. Sæt æblet på skærebrættet og skær kernehuset fri med en kniv. Del skiverne endnu en gang og skær dem i små ensartede tern. Kom æblerne i en gryde med sukker, citronskal og en vaniljestang og lad dem dampe helt blanke og glasagtige ved svag varme under låg. Undgå så vidt muligt at røre i dem. Sæt dem herefter til afkøling.
Supernem vaniljecreme
(Har du dine smagsløg kære, så undgå for alt i verden koldrørte cremepulvere). I en skål piskes æggeblommerne luftige sammen med 50 g rørsukker og majsstivelse. Hæld en ¼ l piskefløde og ditto sødmælk i en gryde med 50 g rørsukker samt skal og marv fra en vaniljestang. Kog det op under opsyn. Fisk vaniljestangen op og hæld det i en tynd stråle ned i æggemassen, mens du pisker det sammen. Hæld massen tilbage i gryden og kog den forsigtigt op, mens du pisker i den. Når cremen tykner og lige knap koger, tages den straks af varmen og hældes over i en skål, dækkes med film og sættes til afkøling. Du har nu produceret en lækker og meget velsmagende vaniljecreme.
Fyld æblerne i et cylinderformet glas og læg vaniljecremen ovenpå. Herpå lægges 2-3 letknuste makroner samt groftskåret frisk basilikum, inden der afsluttes med flødeskum. Desserten kan varieres i det uendelige med andre slags frugt og kan desuden laves i god tid i forvejen - dog skal flødeskummet først på lige inden servering.
Madopskrift: Karsten Kroman
Prøv også...
Abrikostrifli
Rabarbertrifli med marcipanskum
Æbletrifli med syltede bær
Kirsebærdessert med chokolade