Fiskefilet med pommes frites
(4 pers.)
45 min.
12 fiskefileter
1 æg
150 g rasp
Salt og peber
50 g smør
Urteremoulade
1 dl cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
1 finthakket gulerod
½-1 tsk. karry
2-3 finthakkede cornichoner
1 tsk. hakkede kapers
½ dl hakket persille
Salt og peber
4 store kartofler
½ l neutral olie
Kartoflerne skæres i stave. Koges i 1 min. og duppes helt tørre. Lav så fileterne, indtil de skal i ovnen. Vend fileterne i æg og dernæst i rasp med salt og peber. Steg dem i smør på en god, stor pande på begge sider, til de er lysebrune. Læg dem på en bageplade og giv dem samlet 5 min. ved 200° i ovnen til sidst, så alle får varme fileter. Urteremouladen røres sammen og smages til med krydderier. Stilles koldt, til det skal bruges og kan holde sig 4-5 dage. Varm olien, en kartoffels overflade er brun på 1 min. Kom halvdelen af kartoflerne i og steg dem i 4-5 min., til de er brune. Læg på køkkenrulle og drys med salt. Steg resten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med fisk....
Silde-laksesalat
Fiskedeller fra kabyssen
Fisketærte