(4 pers. + lidt til madpakken)
20 min. + 1-1½ time i ovnen
1 kg hakket skinkekød
2 æg
1 hakket løg
salt og peber
½ tsk. allehånde
3 ansjoser (kan udelades)
100 g pancetta eller parmaskinke i tynde skiver
5 stilke timian
2 stilke friske laubærblade eller 4-5 tørrede
1 usprøjtet citron
1 kg store kartofler
3 spsk. olivenolie
Ælt kødet med æg, løg, salt, peber, allehånde og mosede eller finthakkede ansjoser. Form et farsbrød, læg det i et ovnfast fad og omvikl det med skinkeskiver og snor. Stop kviste af timian og laurbær under snoren og kom et par flager af tyndt skåret citronskal ved. Drys med salt og peber, citronsaft og olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i både, læg dem i et stor ovnfast fad og vend rundt med olie, salt og peber. Stil det hele i ovnen ved 180° i 1-1½ time. Server evt. med tzatziki og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sennepspaneret lammebryst
Braiseret oksekød i gryde
Rød lasagne med parmaskinke
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)