Æbler og creme
(4 pers)
Æblebund
2 syrlige æbler
25 g smør
25 g sukker
Creme
4 æggeblommer
60 g sukker
1 vaniljestang
4 dl fløde
1 blad husblas
Sukker til karamellisering
Pynt
1 stort rødt æble, skåret i små cirkler med en spids kniv
Sovs
2 dl ufiltreret most
Evt. lidt citron til at smage til med
Kom små skrællede æblestykker i en gryde med smør og sukker. Når det er karamelliseret og grødagtigt, kommes det i bunden af 4 smurte ringe (købes i specialbutikker), der er foret med et rør af bagepapir. Kan også kommes i små portionsspringforme med løs bund. Afkøles. Æggeblommer til cremen piskes meget lysegule med sukker. Vaniljestangen koges med fløden, der hældes over æggene, bringes atter til ca. 80°, den udblødte husblas smeltes i cremen, og det hele sies. Hældes i formene med æblebunden. Afkøles til næste dag, før de skubbes forsigtigt ud. Drysses med sukker og brændes med creme brûléebrænder. Sættes i dybe tallerkner med små røde æblecirkler, og cidersovsen hældes ved.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som dessert sammen med....
Laksesalat med ris, avocado og druer (forret)
Braiseret svinebryst med krydret sovs (hovedret)
Flere lækre desserter...
Frugter på spyd med grillet marcipan
Æbletærte med marcipan
Druetærte