Annes ymerfromage med rabarberkompot
(4 pers.)
3 blade husblas
4 dl ymer eller tykmælk
5 spsk. rørsukker
½ citron
1½ dl piskefløde
250 g rabarber
100 g sukker
Udblød husblassen i koldt vand. Pisk ymer og sukker, så sukkeret ikke knaser længere. Smelt husblas over vandbad og kom citronsaften i. Rør det i ymermassen og rør grundigt. Pisk fløden til skum og fold den i. Kom fromagen i små sylteglas og stil på køl.
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Skær rabarberne i 3 cm lange stykker og vend dem med sukker. Læg dem i et ildfast fad og dæk med alufolie. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne karamelliserer lidt. Smag evt. til med sukker og afkøl. Kom rabarberkompotten på toppen af fromagen ved servering.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Skønne fromager...
Kærnemælksfro-
mage med hindbær
Rabarberis med syl-
tede jordbær og
vaniljefromage
Gammeldags saft-
fromage
Citronfromage
Ostefromage med
valnødder
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)