Chokolade-blåbærmuffins
75 g mørk chokolade 70%
75 g blødt smør el. plantemargerine
½ tsk. kardemomme el. kanel
Sødemiddel svarende til 100 g sukker
4 æg
½ dl mælk
75 g finthakkede nødder
50 g grahamsmel
50 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g friske el. frosne blåbær
Et nip salt
Hak chokoladen fint. Rør smør, sødemiddel og kardemomme godt og rør æggeblommerne i. Tilsæt mælk, nødder, de to slags mel, bagepulver, chokolade og 100 g af blåbærrene, frosne bær skal ikke optøs. Pisk hviderne stive med salt og vend dem i dejen. Fordel dejen i muffinsforme af papir eller metal og tryk resten af blåbærrene ned i dejen. Bages ved 175° på midterrillen 20-25 min.
Spis dem gerne lidt lune.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter på muffins her...
Muffins med chokolade
Muffins med citron og passionsfrugt
Billige kokosmuffins