Chokoladeroulade med bær og fløde
3 æg
125 g sukker
60 g kartoffelmel
30 g hasselnødder
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld og pynt
3 dl piskefløde
1 spsk. sukker
Blandede bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær
Citronmelisse
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk æg og sukker til en æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kakao sammen. Mal hasselnødderne groft og bland dem i melet. Beklæd en bradepande på 30 x 40 cm med bagepapir, smør evt. papiret med lidt smør. Kom dejen i og bag kagen ved 240° i ca. 8 min. Vend kagen ud på et fugtigt viskestykke eller på sukkerdrysset bagepapir. Afkøl kagen under bradepanden, så undgår du, at den revner, når den rulles sammen. Pisk fløden med sukker. Dæk den afkølede kagebund med halvdelen af fløden. Fordel nogle bær på fløden og rul kagen sammen fra langsiden.
Læg kagen med samlingen nedad. Pynt kagen med resten af fløden og de sidste bær.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Mandelkage med sommerbær
Roulade med chokoladefyld
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)