Desserttallerken
50 g rå marcipan
50 g sukker
50 g smør
1 æg
1 spsk. hvedemel
20 g finthakkede mandler
4 store, flotte jordbær
Lidt mandelflager til pynt
100 g stikkelsbær
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
Kornene af ½ vaniljestang
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk
250 g jordbær
100 g sukker
Saften af ½ appelsin
Riv marcipanen på rivejern og pisk den med sukker og smør. Rør ægget i og fold mel og mandler i dejen. Kom dem i 4-5 store eller 8 mindre muffinsforme og læg et jordbær i hver. Drys med mandelflager og bag ved 190° i 20-25 min.
Skyl stikkelsbærrene, nip dem og halver dem. Læg dem i små bunker på 4 store tallerkener. Rør æggeblommer med sukker, vanilje, mælk og fløde og bring det til 80° i en gryde under konstant opvarmning. Når det er jævnt og glat, afkøles det fuldstændig og serveres som sovs til stikkelsbærrene.
Kom skyllede rensede jordbær i en gryde med sukker og lidt appelsinsaft. Kog forsigtigt under låg i 3-4 min., til der dufter dejligt af jordbær. Afkøles og blendes. Køles helt ned (evt. halvfryses) og køres så på ismaskine eller stilles i fryser og blendes nogle gange under indfrysning.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere dessert...
To slags is med jordbær
Bagte pærer med amarettokiks
Chokoladeprofiterolles med hindbærsovs