Opskrifter
Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur
Fredag, 12. februar 2021Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
Disse gammeldags fastelavnsboller med et frisk pift smager simpelthen himmelsk! De er fyldt med hjemmelavet lemoncurd og toppet med en skøn citronglasur.

2 t
16 stk
Gammeldags fastelavnsboller
30 g gær
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
½ usprøjtet citron
575 g hvedemel
Lemoncurd
1½ usprøjtet citron
100 g sukker
1 æg
40 g smør
Citronglasur og pynt
200 g flormelis
½ citron
25 g usaltede pistacienødder
Sukkerpynt, f.eks. små gule stjerner fra Dr. Oetker
Fremgangsmåde
- Lemoncurd Riv citronskallen, og pres saften af citronerne.
- Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde. Tilsæt smør i små tern.
- Pisk konstant over svag varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Den må ikke koge.
- Tag gryden af varmen, og si citroncremen ned i et lille patentglas. Sæt låg på glasset, og sæt cremen på køl, til den er helt kold
- Fastelavnsbolle Opløs gæren i kærnemælk.
- Tilsæt olie, sukker, salt, æg og fintrevet citronskal.
- Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve til-dækket og lunt i 1 time.
- Ælt dejen hurtigt sammen på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
- Læg 1 spsk. lemoncurd på midten af hvert dejstykke, og fold dejen sammen til en bolle.
- Læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade med bage-papir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.
- Citronglasur og pynt Rør flormelis og citronsaft til en tyk glasur.
- Smør glasuren på de afkølede boller, og drys med hakkede pistacienødder og sukkerpynt.

Hjemmebag
Koldhævede gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce

Dessert & Kage
Portionsanrettet cheesecake med lemoncurd