Opskrifter

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronglasur

Fredag, 12. februar 2021Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
Disse gammeldags fastelavnsboller med et frisk pift smager simpelthen himmelsk! De er fyldt med hjemmelavet lemoncurd og toppet med en skøn citronglasur.
2 t
16 stk
Gammeldags fastelavnsboller
30 g gær
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
½ usprøjtet citron
575 g hvedemel
Lemoncurd
1½ usprøjtet citron
100 g sukker
1 æg
40 g smør
Citronglasur og pynt
200 g flormelis
½ citron
25 g usaltede pistacienødder
Sukkerpynt, f.eks. små gule stjerner fra Dr. Oetker

Fremgangsmåde

  1. Lemoncurd Riv citronskallen, og pres saften af citronerne.
  2. Bland citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde. Tilsæt smør i små tern.
  3. Pisk konstant over svag varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Den må ikke koge.
  4. Tag gryden af varmen, og si citroncremen ned i et lille patentglas. Sæt låg på glasset, og sæt cremen på køl, til den er helt kold
  5. Fastelavnsbolle Opløs gæren i kærnemælk.
  6. Tilsæt olie, sukker, salt, æg og fintrevet citronskal.
  7. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve til-dækket og lunt i 1 time.
  8. Ælt dejen hurtigt sammen på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 50 x 35 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter.
  9. Læg 1 spsk. lemoncurd på midten af hvert dejstykke, og fold dejen sammen til en bolle.
  10. Læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade med bage-papir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  11. Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.
  12. Citronglasur og pynt Rør flormelis og citronsaft til en tyk glasur.
  13. Smør glasuren på de afkølede boller, og drys med hakkede pistacienødder og sukkerpynt.