Opskrifter
Koldhævede gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce
Fredag, 12. februar 2021Opdateret I gårAf Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
Der findes ikke meget, der er bedre end en god gammeldags fastelavnsbolle! Denne er fyldt med en skøn marcipanremonce og toppet med en mørk chokoladeglasur. Mums!

9 t og 15 min
12 stk
Gammeldags fastelavnsboller
25 g gær
1½ dl sødmælk
2 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
2 æg + 1 æg til pensling
160 g blødt smør
40 g ølandshvedemel
Ca. 400 g hvedemel
Marcipanremonce
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
½ tsk. vaniljepulver
50 g mørk chokolade
Pynt
75 g mørk chokolade
1 tsk. smør
25 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
OBS: Fastelavnsbollerne skal hæve køligt i 8 timer, inden de kan fyldes og bages.
- Opløs gæren i mælk. Tilsæt sukker, vaniljekorn, kardemomme, salt og æg, og rør godt.
- Tilsæt blødt smør og de 2 slags mel lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
- Lad den hæve tildækket og køligt i 8 timer, og dernæst 1 time på køkkenbordet.
- Rul dejen ud til ca. ½ cm’s tykkelse på et meldrysset bord. Skær den ud i 12 firkanter, der måler 10 x 10 cm.
- Marcipanremonce Rør revet marcipan med smør, sukker og vaniljepulver.
- Læg 1 stor tsk. marcipanremonce på midten af hver dejfirkant, og drys grofthakket chokolade over.
- Fold de 4 hjørner ind over fyldet, så de overlapper hinanden, og tryk forsigtigt sammenføjningerne sammen, men lad bollerne være firkantede.
- Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på en bage-plade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200°, og pensl bollerne med æg.
- Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne og føles lette, når du løfter dem op. Afkøl på en rist.
- Pynt Smelt chokoladen. Tilsæt smør, og rør, til konsistensen er jævn.
- Afkøl blandingen en smule, og smør den på de afkølede fastelavnsboller.
- Drys med hasselnøddeflager.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med vaniljecreme og svesker