Opskrifter
Flødeboller med lækkert fyld af pistacie
Tirsdag, 1. november 2011Opdateret 25. aprilaf Kristina Marckmann
Er du vild med Dubai-chokolade? Eller drømmer du om at smage pistacie og chokolade i en anden version? Så prøv disse lækre flødeboller. De smager himmelsk!

30 min
10 stk
Flødeboller med pistacie
50 g mel
35 g smør
30 g finthakkede pistacienødder
2 spsk. sukker
1½ pasteuriseret æggehvider
1 blad husblas
10 dr. pistacieessens (kan udelades)
1 dl flormelis
75 g pistaciemasse
150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Smuldr mel og smør, bland ½ af nødderne og sukkeret i og ælt dejen sammen.
- Rul dejen ud i 2 mm tykkelse.
- Stik bunde ud med en lille 4 cm rund udstikker, bag bundene i 7 min. ved 200º og afkøl på en rist.
- Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved.
- Pisk hviderne stive, tilsæt pistacieessens og flormelis og pisk dem seje.
- Tilsæt husblassen, mens der piskes, og kom hviderne i en sprøjtepose.
- Kom en teskefuld pistaciemasse på hver bund, kom en top af hviderne over og stil dem i fryseren.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, drys med resten af de hakkede pistacienødder og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Dessert & Kage
Konfektkugler med blåbær og hvid chokolade

Dessert & Kage
Pistaciecupcakes med limetopping